Chocolate chip cookies

Testade att baka ett par kakor idag som jag aldrig bakat förr. "Degen" blev väldigt kladdig, vilket jag tyckte va konstigt då det står att man ska rulla kakor. Struntade i att ha i mer mjöl för att testa hur det skulle bli och klickade ut de istället. De blev helt okej, så jag tror det blev rätt ändå. Ett plus är att de går snabbt att baka om man har lite bråttom.
 
100 g margarin  (rumsvarmt)
1-1,5 dl socker 
2 tsk vanillinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g mörk choklad, grovhackad
50 g hasselnötter, grovhackade
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa margarin, vanillinsocker och socker pösigt.
Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet.
Blanda resten av ingredienserna och tillsätt.
Rulla till ca 15-20 kakor, lägg på plåt och platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen 13-15 minuter, låt svalna på galler. 
 
 
 
 

Dulche de leche-mousse med chokladkräm

En god dessert i lagom mängd. Jag gjorde egen dulche de leche genom att koka kondenserad mjölk i ca 2 timmar.
 
6 portioner
 
Chokladkräm
100 g mörk choklad, 70%
100 g vispgrädde (1dl)
 
Dulche de leche-mousse
1 gelatinblad
200 g vispgrädde (2dl)
125 g pampas deli dulche de leche classic (ca 1 1/4 dl)
30g äggula (1st)
 
Chokladkräm: Hacka chokladen grovt och smält den tillsammans med grädden i en skål över sjudande vatten. Fördela chokladkrämen i 6 portionsglas och ställ kallt.
 
Dulche de leche-mousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp 1 dl av vispgrädden och rör ner dulce de lechen i den. Vispa lite för hand tills kolakrämen har tunnats ut och blandat sig helt med grädden. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i smeten. Vispamed elvisp upp äggulan i en skål, och vispa resten av grädden i en annan skål. Vispa ner kolasmeten i äggulan och vänd sedan ner den vispade grädden. Fyll moussen i glasen och ställ kallt i minst 3 timmar. Dekorera med strössel eller hackad choklad.
 
RSS 2.0