Schweizernötkaka

Smet:
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör
 
Topping:
200 g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör
 
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 minuter. Blanda ner det malda mandeln, mjölet och sist i med smöret. Se till att smeten är jämn. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Den ska ha fått en lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
 
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Färdig att servera!
RSS 2.0